Fryslan2.nl

Museums in Friesland

Fries verzets museum Leeuwarden Friesland
Het Fries Verzetsmuseum vertelt verhalen. Verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd. In de tentoonstelling ervaart u hoe de Tweede Wereldoorlog in Friesland werd en wordt beleefd. Ooggetuigen en voorwerpen met een persoonlijk verhaal brengen de oorlog heel dichtbij.

Fries museum Leeuwarden Friesland
Het Fries Museum is een dynamisch museum in het hart van de bruisende stad Leeuwarden. Stap binnen in het moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk. Het zwaard van Grutte Pier, een romantisch schilderij van de wereldberoemde Sir Lawrence Alma-Tadema, het sprookjesachtige landschap van Gerrit Benner, Of toch het avontuurlijke leven van Mata Hari.

Natuur Museum Leeuwarden Friesland
Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.

Stichting de Fryske molen Leeuwarden Friesland
Parels in het Friese landschap!
Stichting De Fryske Mole onderhoudt al bijna 50 jaar de 42 eigen monumentale molens. Ook zetten wij ons in voor ondersteuning van behoud van alle molens in Fryslân en voor het molenaarsambacht (Unesco Werelderfgoed)

Jopie Huisman museum Workum
de Friese meesterschilder Jopie Huisman

Nationaal Modelspoor Museum Sneek
Nationaal Modelspoor Museum Sneek ,Shell, Luxemburg baan, LEGO van Fred Vermeulen uit Tzum, De NS 1100 serie, Ruim 30 NS1100 modellen in diverse schalen, foto's, attributen, Expositie 75 jaar Vrijheid, een tentoonstelling van voor, tijdens en na de oorlog en de bevrijding van Sneek, treinen

 

Link toevoegen

kunst en cultuur, Molenmuseum, natuurmuseum, openluchtmuseum, in friesland

nach oben